Niet gevoelig voor mode, deze zomerhit!

gazpachoOp een warme zomerdag is een gazpacho altijd een schot in de roos! Heerlijk zo’n koude pittige soep!

En, niet geheel onbelangrijk…..snel gemaakt!

Als de zon schijnt, wil je nou eenmaal niet al te lang in de keuken staan!

Aan de slag:

ZOMERSE GAZPACHO

(voor 6 personen)

Ingrediënten

150 g rode paprika,

1 stengel bleekselder

1 in ringen gesneden rode ui

300 g in vieren gesneden tomaten

1 teen knoflook

1/2 rode peper zonder zaadjes

1/2 theel. currypoeder

1 eetl. limoensap

1 eetl. Pedro Ximenez edik*

2 dl kippen of groentebouillon

Voor de garnering

Takje marjolein

Bereiding

Pureer alle ingrediënten glad in een blender. Plaats in de koelkast tot gebruik.

Wil je de gazpacho iets minder pittig of fijner van structuur, druk de massa dan eerst door een zeef.

Serveer in een decoratief glas.

* Pedro Ximenez edik verkooppunten: http://www.ediks.com

gazpacho2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s