Het verleidelijkste ijs maak je zelf!

mango ijs 2

Heerlijk om je gasten en natuurlijk jezelf te verwennen met zelf gemaakt ijs!

Er zijn een aantal ijsmachines op de markt verkrijgbaar van eenvoudig, het koelelement in de vriezer plaatsen alvorens ijs te draaien, tot vol automatische ijsmachines.

Ik ben een groot fan van de Gelato Expert van Magimix, een ijsbereider met een automatisch programma voor schepijs, softijs,  granité én een conserveringsmodus van 2 uur!

Het is daarom niet moeilijk om mijn gasten aan tafel te verleiden met een heerlijk dessert.

Trouwens ook zonder ijsmachine is dit recept goed te bereiden:

MANGOPARFAIT MET EEN VLEUGJE CURRY

Ingrediënten

2 rijpe mango’s

1 flinke mespunt currypoeder

5 eierdooiers

60 g suiker

2 dl melk

1/2 l licht opgeklopte slagroom

Bereiding

Schil de mango’s, verwijder de pit. Pureer het vruchtvlees in de foodprocessor of blender.

Klop eierdooiers met suiker licht en schuimig.

Verwarm de melk.

Voeg kloppende op een lage warmtebron de melk toe aan de eierdooiers.

Laat de massa binden. Laat afkoelen en spatel er de mango, currypoeder en room door.

Draai de parfait in de ijsmachine of plaats in het vriesvak van de koelkast. Dan wél regelmatig doorroeren!

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s