Even geduld en je hebt de zomer in je glas!

limoncelloNa een heerlijke en inspirerende reis door Italië, een auto vól ingrediënten en het recept van Limoncello aan de slag!

Onze, naar Italië verhuisde vriendin Mieke, trakteerde ons op haar Limoncello!

Overheerlijk! Daarom, voor de liefhebber hier haar succesdrankje:

LIMONCELLO

Ingrediënten

1 l alcohol voor likeuren

(ben je in Italië, loop dan even bij de Lidl binnen, betaalbare en uitstekende alcohol voor dit recept)

6 niet al te rijpe biologische citroenen

500 g kristalsuiker

(Mieke gebruikte rietsuiker. Maakt de kleur iets donkerder. Wel een heerlijke smaak)

enkele blaadjes citroenmelisse

1 l water

Bereiding:

Snijd met een scherp mes het gele gedeelte van de schil van de citroenen. In een gesloten pot met de citroenmelisse en alcohol 5 dagen (of langer) laten trekken.

Filter na 5 dagen de citroen en citroenmelisse uit de alcohol.

Maak een siroop van de suiker en water. Niet laten koken. Alleen oplossen.

Voeg de siroop toe aan de alcohol. Vul kleine flesjes met de Limoncello en bewaar in de koelkast.

Nóg lekkerder is om de flesjes in de diepvries te leggen en de Limoncello steenkoud te serveren.

*wil je de Limoncello zoeter voeg dan méér suiker toe.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s