Nóg zo’n pasta om verliefd op te worden!

pastasaus 2

 

Ook zo dol op ovenschotels met pasta?

Ik in ieder geval wel!

Makkelijk van tevoren te bereiden.

Vóór het serveren in de oven, dus alle tijd voor je tafelgenoten!

En… gelukkig, ik heb nooit gasten aan tafel die er hun neus voor ophalen.

Ook niet voor deze Siciliaanse pastaschotel:

ROMIGE PASTA MET VENKEL, SPINAZIE EN ARTISJOK

(voor 4 personen)

Ingrediënten

Circa 400 g macaroni

2 eetl. olijfolie

1 fijn gesneden sjalot

1 venkelknol in blokjes gesneden

2 dl witte wijn

rasp en sap van 1/2 citroen

2 dl koksroom

peper en zout

1 theel. venkelzaad

300 g kort geblancheerde spinazie

1 blik artisjokharten in parten gesneden

enkele eetl. grof broodkruim

1 eetl. olijfolie

enkele lepels geraspte Parmezaanse kaas

 

Bereiding

Kook de pasta beetgaar.

Verhit de olijfolie en roerbak hierin de sjalot en venkel gedurende enkele minuten.pastasausBlus met de wijn en de koksroom en laat tot de helft inkoken. Voeg de rasp en sap van citroen toe, breng op smaak met peper, zout en venkelzaad. Meng het geheel door de pasta.

Bedek de bodem van een ingevette schaal met de spinazie en artisjokken. Schep de pasta er op.

Verhit een lepel olijfolie en roerbak het broodkruim goudgeel. Verdeel het broodkruim en geraspte kaas over de pasta. Plaats in een tot 180°C voorverwarmde oven tot het gerecht goed verwarmd is en kaas gekleurd.

 

pasta venkel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s