Dressing met asperge edik? Streling voor de smaakpapillen!

edik aspergeMet de opening van het aspergeseizoen draait natuurlijk nu alles om asperges!

De vele variaties welke met asperges te bereiden zijn, zijn bijna eindeloos.

Er is zelfs een asperge edik verkrijgbaar en omdat deze edik werkelijk ongelofelijk lekker is, deel ik graag een recept met de asperge edik.

Deze dressing is alsof er een engeltje op je tong…….

De dressing past uitstekend bij schaal en schelpdieren, vis of  bijvoorbeeld een salade met lamsham.

SCHUIMIGE ASPERGEDRESSING

Ingrediënten

2 eierdooiers

1 theel. zachte mosterd

2 eetl. asperge edik

1/2 dl aspergebouillon

(gemaakt van ingekookt aspergevocht)

circa 3 dl druivenpitolie

peper en zout

Bereiding

Maak de dressing met behulp van de blender. Draai op een lage stand de eierdooiers met mosterd en edik los. Voeg de aspergebouillon toe. Zet de blender op een middelhoge stand en voeg met een dun straaltje de druivenpitolie toe tot de dressing begint te binden. Breng op smaak met peper en zout.

 

Voor méér informatie over ediks kijk op http://www.ediks.com

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s