Rabarber is ‘hot’!

gratin fruitRabarber is weer helemaal terug van weg geweest!

Ik kan me uit mijn kindertijd herinneren dat ik ervan gruwelde….!

Inmiddels ligt die zure herinnering lang achter me!

Ik zag de rabarber bij een groentegroothandel op twitter voorbij komen als zijnde weer leverbaar!

Mooie reden om dit overheerlijke recept te gaan maken:

GEGRATINEERDE RABARBER

(voor 6 personen)

Ingrediënten

500 g rabarber

150 g suiker

100 g honing

1 kaneelstokje

1 theel. vanillesuiker

1 theel. vers geraspte gember

1/2 dl Grand Marnier

500 g aardbeien

Voor de gratin

1 open gesneden vanillestokje

1/2 dl melk

1/2 dl slagroom

50 g suiker

4 eierdooiers

2 dl geslagen room

Bereiding

Verwijder de harde buitenkant met een dunschiller. Snijd de rabarber in stukjes van 2 cm. Meng er de suiker, honing, kaneelstokje, vanillesuiker, gember en Grand Marnier door. Laat het geheel 24 uur marineren. Kook vervolgens de rabarber beetgaar in de marinade. Verwijder het kaneelstokje. Laat de rabarber afkoelen.

Breng voor de gratin de melk tegen de kook aan en laat het vanillestokje hierin 10 minuten trekken. Verwijder het stokje, voeg de room toe. Klop de eierdooiers met de suiker licht en schuimig. Voeg al roerende aan melk/room toe. Klop tot een gebonden saus. Klop voor het gebruik de geslagen room erdoor.

Verdeel over vuurvaste weckpotjes een aantal in plakjes gesneden aardbeien.

Verdeel hier de rabarber over.

Schenk de gratin er over en plaats de schaaltjes onder de grill of gebruik een koksbrander om te gratineren.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s