Lasagne zoals lasagne hoort te zijn!

 

lasagneDit recept, van een rasechte Italiaan gekregen, vind ik verreweg de lekkerste lasagne die er is!

Klassiek en zonder poespas! Goed van tevoren te maken en oergezellig om aan een groot gezelschap te serveren!

Omdat mij al een paar maal gevraagd is naar dit recept! Bij deze:

Ingrediënten

(voor 6 personen)

2 eetl. olijfolie

2 grote fijn gesneden uien

500 g rundergehakt

flinke snuif oregano en zwarte peper

2 gehakte tenen knoflook

2 in blokjes gesneden winterwortel

2 in stukjes gesneden stengels bleekselder

2 blikken gepelde tomaten

1 eetl. tomatenpuree

1/2 l rode wijn

circa 1 dl krachtige runderbouillon

lasagnevellen

scheut melk, geraspte kaas of 2 dl bechamelsaus

Bereiding

Fruit ui en gehakt in de olijfolie. Voeg peper, oregano en knoflook toe. Roerbak het geheel enkele minuten. Voeg de wortel, bleekselder, tomaten, tomatenpuree, wijn en bouillon toe. Laat het geheel circa 1 uur op een lage warmtebron smoren. Pureer eventueel met een staafmixer.

Beboter een lasagnevorm, bedek de bodem met een laag van de saus en verdeel er lasagnevellen over. Werk zo om en om tot de schaal vol is. dek af met lasagnevel. Verdeel er geraspte kaas en melk over. Plaats in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende circa 50 minuten.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s