Mag je niet missen: skrei, dé winterkabeljauw!

Geniet van deze bijzondere vis! De ‘winterkabeljauw’ is weer volop verkrijgbaar

Carla's Cookery

kabeljauw tomaatWat voor ons de ‘Hollandse Nieuwe’ is, is voor de Noren de skrei.

Een winterkabeljauw welke van januari tot april onder strenge eisen gevangen mag worden.

Het is een vissoort met een spierwit en stevige structuur en leent zich daarom uitstekend voor allerlei bereidingen!

SKREI MET EEN JUS VAN TOMAAT OP IN OLIJFOLIE GEBAKKEN WENTELTEEFJE

(voor 4 personen)

Ingrediënten

4 mootjes skrei van circa 100 g elk

peper, zout

olijfolie

Voor het garnituur

4 sneetjes lichtbruin brood rond uitgestoken

1 losgeklopt ei, 1/2 dl melk

olijfolie

1 in dunne ringen gesneden ui

1 ontvelde rode paprika in wiebertjes gesneden

250 g geblancheerde spinazie

Voor de saus:

1 eetl. olijfolie

3 tomaten

1 gehakte teen knoflook

1 fijn gesneden sjalot

2 dl visfond

Bereiding

Haal voor de wentelteefjes het brood door losgeklopt ei en melk. Verhit de olijfolie en bak het brood aan beide zijden goudbruin.

Verhit voor de saus de olijfolie en fruit…

View original post 93 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s