Met mosselen kun je méér!

mossel 2Met mosselen kun je heerlijk gevarieerd koken.

Bijvoorbeeld uit het pannetje met wijn en groeten en ‘pikken’ maar met z’n allen…..

Uit de schelp gehaald en serveren op Italiaanse wijze is één van mijn favorieten:

MOSSELEN MET EEN ITALIAANS TINTJE

(voor 4 personen)

Ingrediënten

2 kg mosselen

2 eetl. olijfolie

2 dl witte wijn

Voor de afwerking

2 eetl. olijfolie

1 gehakte teen knoflook

1 eetl. fijn gesneden salie

1 eetl. fijn gesneden basilicum

1 fijn gesneden ansjovisfilet

1 eetl. kappertjes

vers gemalen peper

2 eetl. tomaat concassé

Bereiding

Verhit in een royale koekenpan de olijfolie. Voeg de mosselen toe. Sluit de pan af met een deksel en kook de mosselen tot ze open springen.

Laat de mosselen uitlekken. Haal ze uit de schelpen.

Meng de olijfolie met de kruiden, ansjovisfilets en kappers. Breng op smaak met peper.

Voeg de mosselen toe en warm het geheel kort op een matige warmtebron.

Verdeel er de tomaat concassé over.

Heerlijk met focaccia en een salade!

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s