2016 is het jaar van de peulvruchten!

linzen 2

De Verenigde Naties gaan in 2016 een grootschalige campagne starten om het verbruik van peulvruchten te promoten. Bonen, erwten, linzen en andere peulvruchten zijn niet alleen eiwitrijk maar hebben ook een hoog gehalte aan vitaminen, vezels en aminozuren!

Het is ook nog eens goed voor het milieu omdat de teelt weinig energie vereist.

De vegetariërs onder ons zijn al langer ingeburgerd met het gebruik van peulvruchten en zijn bijzonder creatief als het gaat om deze ‘vleesvervanger’!

Kom jij niet verder dan het maken van een chili con carne, probeer dan eens deze salade met linzen.

Hier is de kom zó leeg als het op tafel komt!

SALADE VAN LINZEN

(voor 4 personen)

Ingrediënten

150 g linzen (lentille verte du Puy)

2 eetl. balsamico azijn

1 theel mosterd

6 eetl. olijfolie

1 eetl. Worcestershiresaus

peper en zout naar smaak

1 flinke mespunt tijm

1 fijn gesneden sjalot

1 zeer fijn gehakte teen knoflook

1 tomaat in blokjes gesneden

1 eetl. fijn gesneden peterselie

Bereiding

Kook de linzen in circa 25 minuten gaar ( niet papperig)

Roer balsamicoazijn los met mosterd. Voeg olijfolie toe. Voeg de Worcestershiresaus, peper en zout naar smaak aan toe. Meng er de tijm, sjalot, knoflook, tomaat en peterselie door.

Meng het geheel door de linzen.

Serveer de salade niet te koud!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s