Groot gezelschap aan tafel? Voorgerecht met een ster!

rundertartaar

Mocht je furore willen maken de komende Feestdagen?

Heb je een groot gezelschap aan tafel?

Kies dan voor gerechten welke goed van tevoren te bereiden zijn!

Zoals deze rundertartaar met morilles!

Succes verzekerd!

RUNDERTARTAAR MET MORILLES EN DRAGONVINAIGRETTE

(voor 6 personen)

Ingrediënten

5 gedroogde morilles

1 fijn gesneden sjalot

2 eetl. Madeira

1 eetl boter

300 g zeer fijn gesneden rundvlees( uit het midden gesneden)

2eetl. verse en fijn gesneden groene kruiden, bijv: kervel, peterselie

peper, zout

olijfolie

Voor de vinaigrette

1 bosje dragonblaadjes

2 eetl. witte wijn edik

1 dl olijfolie

peper, zout

Voor de garnering

6 flinterdun gesneden gedroogd witbrood, in de oven licht gekleurd

Mesclun en kerstomaat

Bereiding

Week de morilles enkele uren in water. Zeef het weekvocht door bijvoorbeeld een koffiefilter. Kook het weekvocht in tot een eetlepel overblijft. Snijd de morilles fijn. Verhit de boter en fruit het sjalotje glazig. Voeg Madeira, ingekookt weekvocht en de morilles toe. Laat het geheel afkoelen en vermeng met de tartaar. breng de tartaar op smaak met de kruiden. Voeg zoveel olie toe tot de tartaar ‘pakt’.

Verdeel de tartaar met behulp van een uitsteker in 6 porties.

Pureer voor de vinaigrette de dragon met de olie. Breng op smaak met edik, peper en zout.

Plaats de tartaar op de borden. Garneer met het brood, de mesclun, tomaatjes en vinaigrette.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s