Tijd voor Kweeperen! Gekruide kweeperencompote!

kweepeer

 

Mijn kweeperenboom heb ik 4 jaar in de tuin staan. Het eerste jaar kun je gerust overslaan dan komen er geen vruchten. Jaar drie geeft meer hoop en dit jaar haal ik er ongeveer 20 peren van af!

Het is een heerlijke peer maar je moet er wel wat mee doen!

Het recept van deze compote past uitstekend bij bijvoorbeeld een paté of een  pittige kaas!

KWEEPERENCOMPOTE MET STERANIJS, CITROENGRAS EN LIMOEN

Ingrediënten

2 kg kweeperen

750 g geleisuiker

3 stuks steranijs

4 stengels citroengras

sap van 1 limoen

bodempje water

Bereiding

Schil de kweeperen, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukken. Breng de perenstukken in een pan met een bodem water aan de kook. Voeg de geleisuiker, steranijs en gekneusde samengebonden citroengras toe. Voeg het sap van de limoen toe.

Kook het geheel in circa 1 uur tot moes. Verwijder de steranijs en het citroengras. Prak met een vork of lepel de peren tot grove moes. Laat nog even doorkoken.

Verdeel de compote over glazen potten!

 

 

 

Advertenties

2 thoughts on “Tijd voor Kweeperen! Gekruide kweeperencompote!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s