Elk seizoen heeft zijn culinaire charme!

IMG_1056

Elk seizoen heeft zo zijn charme!

Nu de herfst er aan komt, het kouder en sneller donker wordt buiten, is het wat langer in de keuken bezig zijn helemaal geen straf.

Gezellig juist, de heerlijke herfstgeuren prikkelen de zintuigen en nodigen uit om aan de slag te gaan in de keuken.

En waar denk je aan bij herfst?

Pompoen! Want die zijn er nu in overvloed.

Ik maakte er deze week een soep van:

ROMIGE POMPOENSOEP MET BIESLOOK

(voor 6 personen)

Ingrediënten

1 middelgrote flespompoen

175 g aardappelen

2 preien

2 eetl. olijfolie

3/4 l kippenbouillon

1/2 dl witte wijn

circa 1 1/2 koksroom

Voor de garnering

fijn gesneden bieslook

broodcroutons

Geraspte Gruyere kaas

Bereiding

Verwijder de schil en het zaad van de pompoen (houd 400 g over voor de soep).

Schil de aardappelen, snijd de prei in stukjes.

Verhit de olijfolie en roerbak de groenten gedurende enkele minuten.

Blus met de bouillon en de wijn. Laat de groenten gaar worden.

Pureer het geheel in de keukenmachine en druk eventueel door een puntzeef.

Breng op smaak met een scheutje koksroom.

Vul een knijpflesje met een dunne tuut met circa 1 dl koksroom room.

Verdeel de soep over voorverwarmde borden.

Garneer met bieslook en spuit er een cirkel room in.

Serveer  de croutons en de kaas apart in een schaaltje.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s