Durf te ‘spelen’ met ingrediënten!

kookles 12-3-3

Er zijn zo van die ingrediënten die je niet snel met elkaar combineert!

Omdat ik het een uitdaging vind om smaakpapillen te prikkelen tijdens de workshops, zet ik ze regelmatig op scherp!

Je zal misschien niet snel kiezen voor een combinatie zoals deze,  o.a. met lamszwezerik, passievrucht, salie, shiitake.

Durf te spelen met ingrediënten zolang smaken elkaar versterken en ondersteunen is het alleen maar een uitdaging.

Ga die uitdaging eens aan met dit recept:

LAMSZWEZERIK MET PASSIEVRUCHTEN-SALIESAUS

(voor 6 personen)

Ingrediënten

Circa 800 g lamszwezerik

1 l court bouillon

bloem, peper en zout

2 eetl. olijfolie, 1 eetl. boter

Voor de saus:

sap van 3 sinaasappels

vruchtvlees van 3 passievruchten

1 1/2 dl koksroom

1 dl kalfsfond

tak salie

Voor het garnituur:

1 bos groene asperges, geschild en in julienne gesneden.

100 g taugé

10 shiitake in plakjes gesneden

boter

peper en zout

Bereiding:

Laat de zwezerik enkele uren in koud water met een schep zout staan. Ververs regelmatig. Zo verwijder je bloedresten aan de zwezerik. Blancheer vervolgens de zwezerik circa 5 minuten in de court bouillon. Verwijder de vliesjes en zoveel mogelijk ongerechtigheden. Dep droog. Wentel door bloem. Bestrooi met peper en zout.

Breng voor de saus de vruchtensappen, room, kalfsfond en salie tegen de kook aan. Laat inkoken tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Verwijder de salie.

 

Verhit olijfolie en boter en bak de zwezerik rondom goudbruin.

Roerbak ondertussen in boter de asperges en shiitake. Plaats de gewassen taugé met aanhangend water 2 minuten in de magnetron op 800W ( zo blijft de taugé knapperig).

Verdeel de asperges, shiitake en taugé over de borden. Verdeel de zwezerik er over en schenk de verwarmde saus er omheen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s