Mooi weer op komst…dus? Asperges!

IMG_4321Daar zijn we met z’n allen dol op!

Asperges!

Met het mooie weer en hogere temperaturen op komst kunnen we een royale aanvoer verwachten.

De éérste asperges eet ik het liefst op traditionele manier met ham, ei en geklaarde boter.

In april zijn er ook verse morilles te verkrijgen!

Wat is er nou lekkerder dan een soepje van asperges met morilles?

Puur en zonder capsones:

ASPERGESOEP MET MORILLES

(voor 4 personen)

Ingrediënten

1 kg asperges

6 verse morilles

1/2 l gevogeltebouillon

1/2 dl witte wijn

scheutje koksroom

Bereiding

Snijd de harde onderkanten van de asperges af. Schil ze. Breng de schillen in een royale pan met water aan de kook. Zeef het vocht en kook in tot 1 dl.

Snijd de koppen van de asperges en kook ze in 2 minuten beetgaar. Houd ze apart. Kook de asperges in circa 10 minuten gaar. Pureer ze in de keukenmachine met het aspergevocht, wijn en de bouillon.

Breng op smaak met room.

Was de morilles en snijd ze klein. Voeg met de aspergekoppen toe aan de soep. Schenk in voorverwarmde borden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s