Met de komende Pasen serveren we bloemen op het bord!

 

gevulde courgette WP

Pasen aan tafel is lente, vrolijkheid en kleur op je bord!

Tenminste hier! De gele en groene frisse tinten van deze tijd, dáár word ik vrolijk van en heb ik ook zin om dat op het bord tot uiting te brengen.

Ik hoop jullie ook!

COURGETTEBLOEMEN GEVULD MET EEN FARCE VAN VIS EN DILLESAUS

(voor 6 personen)

Ingrediënten:

6 courgettebloemen

200 g stevige vis, bijv. tarbot

1 eiwit

1 dl room

peper en zout

Voor de saus:

2 dl visfond

1 dl witte wijn, 1/2 dl Noilly Prat

1 dl koksroom

boter of bindmiddel

1 eetl. fijn gesneden dille, peper

Voor de garnering:

Balletjes kort geblancheerde wortel en courgette.

 

Bereiding:

Verwijder voorzichtig de stamper uit de bloemen en snijd de courgette in een waaier.

Zet voor het maken van de farce de mengkom van de keukenmachine, de vis, eiwit en room in de koelkast gedurende minimaal 1 uur.

Pureer eerst de vis, voeg vervolgens eiwit toe en de room. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Vul een spuitzak met een royaal mondstuk met de farce. Spuit de bloem halfvol en schik de bloemen in een beboterde stoomschaal.

Maak de saus door de visfond, wijn en Noilly Prat in te koken tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid. Klop de room erdoor en bind de saus indien nodig. Voeg dille toe en peper naar smaak.

Stoom de courgettebloemen gedurende 10 minuten op 85°C.

Leg de courgettebloemen op de borden en schenk de saus er omheen.

Garneer met balletjes courgette en wortel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s