‘Impress’ met deze tartaar van zalm en lavendelroom!

IMG_0047

Succes gegarandeerd aan tafel!

De kookcursisten van het éérste uur zullen dat beamen (en dát is al lang geleden)!

Dit gerecht: tartaar van zalm met lavendelroom!

Valt bij iedereen in de smaak en is een streling voor de smaakpapillen!

De lavendelroom is heerlijk zacht door het gebruik van de lavendeledik Culinair, geproduceerd door Sjef Brok (www.ediks.com)

Probeer het eens en laat het me weten….

ZALMTARTAAR MET LAVENDELROOM

(voor 6 personen)

Ingrediënten:

Circa 600 g krakend verse zalm

sap van 1/2 citroen

2 eetl. fijn gesneden bieslook

peper en zout

Voor de lavendelroom

1 eierdooier

1 1/2 dl maiskiemolie

scheutje lavendeledik

peper, zout

1 theel. fijn gesneden lavendelblaadjes

circa 1 dl room

Voor de garnering:

frisee

enkele gehalveerde kerstomaatjes

1/2 hard gekookt kwarteleitje

komkommerballetjes

cress en bieslooksprietjes

 

Bereiding

Snijd voor de zalmtartaar de zalm in piepkleine blokjes. Meng er citroensap, bieslook, peper en zout doorheen. Laat minimaal 1 uur in de koelkast marineren.

Klop  voor de lavendelroom de eierdooier los en voeg druppelsgewijs de olie toe. Klop tot een mayonaise. breng op smaak met lavendeledik, peper, zout en lavendelblaadjes. Voeg zoveel room toe tot een lopende saus is verkregen.

Verdeel de zalm met behulp van een uitsteker over de borden. Garneer met frisee, kerstomaat, kwartelei, komkommerballetjes, cress en bieslook.

Verdeel de lavendelroom er omheen.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s