Koken voor de liefde! Zinnenprikkelende tomatensoep!

 

tomatensoep

Wáár je ook kijkt…..de kleur rood springt er uit!

Valentijnsdag ligt op de loer en daar maakt de commercie dankbaar gebruik van!

Ik wrijf mijn handen niet in onschuld daar ‘Koken voor die liefde’, een kookboekje vol strelende gerechten, één van mijn succeskookboeken was!

Het was een uitdaging om het te schrijven en de zinnen aan tafel te prikkelen.

Eén van de recepten waarmee je zeker scoort is deze tomatensoep.

Eén van de ingrediënten is kaneel en stimuleert de zinnen.

LICHT GEBONDEN TOMATENSOEP MET KANEEL

(voor 2 personen)

Ingrediënten

1 eetl. olijfolie

1 fijn gesneden sjalot

1 gehakte teen knoflook

3 champignons, 5 cm bleekselderij, 5 cm prei

5 rijpe gehalveerde Roma tomaten

1/2 l kippenbouillon

1 pijpkaneel

3 blaadjes basilicum

1 dl licht geklopte slagroom

1 eetl. fijn gesneden peterselie

Bereiding

Verhit de olijfolie, fruit hierin het sjalotje goudgeel. Voeg champignons, bleekselder, prei en tomaten toe. Stoof het geheel 2 minuten. Blus met de bouillon. Voeg pijpkaneel en basilicum toe. laat het geheel 20 minuten trekken. Verwijder de pijpkaneel en pureer de soep in de keukenmachine.

Druk eventueel door een zeef.

Vul een knijpflesje met de slagroom. Decoreer hiermee de soep. Verdeel er wat peterselie over.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s