Topper: dit eenpansgerecht!

 

Roseval

Nog steeds niet in ‘the mood’ om lang in de keuken te staan?

De culinaire-januari-black-out noem ik het maar!

Ik ga graag voor de eenpansgerechten als ik in zo’n mood ben!

Goed van tevoren te bereiden en voor het serveren in de oven schuiven.

 

OVENSCHOTEL MET POMPOEN, ROSEVAL EN GEITENKAAS

(voor 4 personen)

Ingrediënten

1 kleine flespompoen

1 kg roseval aardappelen

1 theel. olijfolie, 1 geperste teen knoflook

Circa 150 g geitenkaas bijv. Crottin

peper, zout, enkele blaadjes fijn gesneden basilicum en salie

1/4 l melk

Bereiding

Schil de pompoen en snijd in plakjes van circa 1/2 cm. Kook ze beetgaar. Laat ze uitlekken.

Was de aardappelen en snijd in plakjes van circa 1/2 cm. Kook ze beetgaar. Laat ze uitlekken.

Wrijf een ovenvaste schaal in met olijfolie Verdeel de knoflook er over.

Bedek de bodem met de pompoen. Verdeel de geitenkaas in stukjes er over. Vervolgens de aardappelen.

Vermeng peper, zout, basilicum en salie met de melk. Schenk over de aardappelen.

Plaats de ovenschaal in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende circa 20 minuten.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s