Restjes van de Feestdagen opmaken!

Marokko

En dan is het weer voorbij…..de feestdagen van 2014!

In de koelkast tref ik een aantal restjes van het laatste diner, een stuk runderlende, wat groenten, liflafjes…..

Vast herkenbaar?

Niet zo’n zin vandaag om er moeilijk over te doen en daarom ga ik een en ander gebruiken voor de tajine.

Experimenteer gerust mee, het zal vast lekker worden.

TAJINE MET RESTJES VAN RUNDERLENDE

(voor 4 personen)

Ingrediënten

1 eetl. olijfolie

1 fijn gesneden ui

1 gehakte teen knoflook

1 in reepjes gesneden rode paprika

400 g runderlende in blokjes gesneden

rasp van 1 limoen

1 steranijs, kaneelstokje, 1 mespunt komijn,

2 dl runderbouillon

handje haricoverts

Bereiding

Verhit de olijfolie in de tajine en fruit de ui goudgeel. Voeg knoflook toe, paprika, runderlende, limoenrasp en specerijen. Roer het geheel goed dooreen. Blus met bouillon en draai de warmtebron lager. Laat het geheel gedurende 45 minuten sudderen. Voeg op het laatste moment de haricoverts toe.

Lekker met rijst of couscous!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s