Lekker voor de Feestdagen: gemarineerde zalm!

 

graved laxHeb je de komende Feestdagen veel gasten aan tafel?

Werk jezelf niet in de stress en kies voor gerechten welke goed van tevoren te bereiden zijn en waarvan je weet dat doorgaans iedereen het lust!

Mijn favoriete voorgerecht waarvan de hele familie smult, is gemarineerde zalm!

Probeer het eens en doe dat zeker een keer voordat je tafel vol zit. Dan weet je tenminste hoe lekker het smaakt.

GEMARINEERDE ZALM MET ANSJOVISMAYONAISE

(Voor 10 personen)

Ingrediënten

Circa 1 kg verse zalm, 100 g grof zeezout

Voor de marinade

5 gehakte tenen knoflook

2 dl olijfolie

sap van 2 limoenen

bosje verse kruiden bijvoorbeeld, citroenmelisse, dragon, basilicum

peper uit de molen

Voor de ansjovismayonaise

1 eierdooier

1 theel mosterd

1 eetl. witte wijn edik

mespunt peper, zout en honing

1 dl maiskiemolie

5 ansjovisfilets

5 blaadjes basilicum

Voor de garnering

blokjes fris zure appel en mesclun

Bereiding

Bedek de zalm met zeezout en plaats circa 4 uur in de koelkast. Spoel het zout van de vis en dep droog.

Meng alle ingrediënten voor de marinade en bedek hiermee de zalm. Laat minimaal 4 uur in de koelkast marineren.

Klop voor de ansjovismayonaise de eierdooier los met mosterd. Voeg edik en kruiden toe. Voeg druppelsgewijs de olie toe. Pureer er met een staafmixer de ansjovis en basilicum door. Breng op smaak met peper.

Verwijder voor het serveren zoveel mogelijk van de marinade van de zalm.

Snijd de zalm in tranches. Garneer met de mayonaise, mesclun en appel.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s