We mogen weer jagen…..!

jachtfoto2

Heerlijk toch dat het jachtseizoen is geopend?

Met wild stoere gerechten maken, ‘woest’ aantrekkelijk!

Doorgaans vinden mannen het leuk om te koken in dit seizoen, gebruik van maken zou ik zeggen!

Zet ze maar aan het werk! Dit is zeker een geschikt recept:

REEFILET MET EEN KORSTJE VAN PEPERKOEK EN EEN BANYULSSAUS

(Voor 6 personen)

1 kleine reerug

voor de marinade:

3 dl rode wijn

2 eetl. rode wijn edik

5 jeneverbessen 1 blad laurier, tak tijm enkele peperkorrels

1 in stukjes gesneden winterwortel, 1 gehakte teen knoflook

Voor de saus:

2 dl wildfond

1 1/2 dl rode wijn

1 dl Banyuls

koude boter om eventueel te monteren

Voor het peperkoekkorstje:

100 g peperkoek zonder suiker, gedroogd en verkruimeld

50 g boter

1 zeer fijn gesneden sjalot

1 eetl. mosterd

Bereiding:

Leg de reerug 2 dagen in bovenstaande marinade. Dep het vlees droog en snijd van de karkas.

Bak aan beide zijden goudbruin in olijfolie en boter.

Smelt voor het peperkoekkorstje de boter, vermeng met de peperkoek, sjalot en mosterd.

Verdeel het kruim over de bovenzijde van het vlees en leg op een braadslee. Plaats in een tot 100°C voorverwarmde oven, kerntemperatuur 56°C.

Kook ondertussen voor de saus de wildfond, wijn en Banyuls in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Bind de saus eventueel met koude boter.

Plaats voor het serveren het vlees even onder de grill om een knapperig korstje te krijgen. Laat het vlees rusten en snijd in tranches. Schenk de saus er omheen.

Heerlijk met een stampotje van aardappel en spruitjes!

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s