Appeltje uit de oven!

appel

Heerlijk zo’n blozend rood appeltje als dessert!

Gemakkelijk van tevoren te bereiden en vóór het serveren nog even in de oven plaatsen voor de finishing touch!

Verras je gasten eens met dit dessert, succes verzekerd!

ELSTAR APPELS UIT DE OVEN

(voor 6 personen)

Ingrediënten

10 dadels zonder pit

1/2 dl droge sherry

5 eetl. hazelnoten

2 eetl. sinaasappelmarmelade

1/2 theel rasp van sinaasappelschil

1/2 theel. vers geraspte gember

6 Elstar appels

enkele blokjes koude boter

1 dl room

eventueel suiker

Bereiding:

Snijd de dadels in kleine stukjes. Overgiet met sherry en laat minimaal 1 uur marineren. Rooster de hazelnoten en hak ze grof. Meng de marmelade met de dadels, sinaasappelrasp en gemberrasp goed dooreen. Snijd het kapje van de appel en verwijder het klokhuis. Vul de appels met het dadelmengsel. Leg de kapjes op de appels. Verdeel de klontjes boter over de appels. Plaats in een ovenschaal in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende 10 minuten. Haal de schaal uit de oven en schenk de wijn over de appels. Plaats de schaal nogmaals 10 minuten in de oven.

Vlak voor het serveren de room over de appels schenken en nogmaals 5 minuten in een tot 180°C voorverwarmde oven plaatsen.

Plaats de appels in het midden van een diep bord. Kook de saus in tot de helft, breng eventueel op smaak met een beetje suiker.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s