Dit jaar heel véél vijgen aan de boom!

vijgenboomWij hebben dit jaar wederom heel veel vijgen aan de boom hangen!

Vijgen zijn de oudste en bekendste vruchten. Behalve dat deze vruchten heerlijk zijn, zitten ze vol met vitaminen o.a. vitamine A, goed voor de huid. De vrucht bevat veel vezels en mineralen.

Een van mijn lievelingsrecepten met vijgen is deze:

VERSE VIJGEN IN PORT/WIJNMARINADE MET GORGONZOLA

(voor 4 personen)

Ingrediënten

3 dl rode wijn

1 dl rode Port

2 steranijs

2 kruidnagels

5 peperkorrels

1/2 theel 5 spices

12 verse vijgen

4 plakjes gorgonzola

Bereiding

Breng de wijn en Port met de specerijen tegen de kook aan. Laat gedurende 15 minuten op middelmatige warmtebron trekken. Zeef het vocht en laat inkoken tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid.

Prik de vijgen rondom in en halveer ze. Leg ze in een schaal en schenk er de marinade over. Laat minimaal 2 uur marineren.

Serveren met de gorgonzola.

 

vijgen

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s