‘Doe’ mij maar zo’n lekker ijsje van Leonie!

IMG_4724

Deze week kreeg ik het kookboek “Het gouden ijs en dessertboek” geschreven door Leonie van Mierlo van haar cadeau!

Geen onbekende in de culinaire wereld, zij is een veelzijdige kok uit de stal van Cas Spijkers. Onder zijn leiding heeft ze jarenlang als persoonlijk assistente creatieve opdrachten verricht. Zowel in Sterrenrestaurants als op locatie.

Haar stijl is gepassioneerd, puur, rijk en eerlijk!

Dát spreekt me bijzonder aan en ben er eens voor gaan zitten om dit creatieve dessertboek te lezen!

In de zomer is het zowiezo leuk om met desserts bezig te zijn en zéker met heerlijk ijs!

Getriggerd door het droproomijs meteen aan de slag gegaan en het smaakt bijzonder lekker.

Het is zeker leuk om dit ijs, nu in de vakantieperiode, met kinderen te maken.

Aan de slag dus!

DROPROOMIJS

(voor 4-6 personen)

Ingrediënten

150 g zachte drop (bijv katjes)

3 1/2 dl volle melk

2 dl slagroom

75 g suiker

Bereiding

Laat de drop in de melk op laag vuur smelten. Voeg slagroom en suiker toe. Roer alles goed dooreen. Wrijf het mengsel door een zeef en laat afkoelen. Schenk het mengsel in een ijsmachine (Magimix turbine a Glace) en laat de machine draaien tot een glad en romig ijs ( circa 30 minuten)

IMG_4723

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s