Lekker zónder vis of vlees!

tomaat mozarella

 

Soms zijn er van die gerechtjes die je de hele zomer bovenaan je favoriete lijst hebt staan!

Dit is er zo een en zal de vegetariërs onder ons zeker aanspreken.

 

TOMATEN, BASILICUMMOUSSE EN MOZZARELLA

(Voor 2 personen)

Ingrediënten

8 schijfjes tomaat van gelijke grootte

4 schijfjes mozzarella van gelijke grootte en 2 iets kleinere

Voor de mousse

2 dl in de keukenmachine gepureerde basilicum

2 g agar agar (of 2 blaadjes gelatine)

peper, zout

1 dl koksroom

Voor de garnering

enkele blaadjes sla, basilicum en vinaigrette naar smaak

 

Bereiding

Roer de agar agar door de basilicumpuree. Breng in een pan aan de kook. Haal de pan van de warmtebron af en laat afkoelen. Breng op smaak met peper en zout. Spatel er de room door. Schenk uit op een plateau zodat je, als de massa opgesteven is,  er met een uitsteker rondjes uit kunt steken ter grootte van de tomaten.

Leg in het midden van het bord een schijfje tomaat, hierop mozzarella, tomaat en de basilicummousse. Herhaal nog een keer.

Garneer met salade, basilicum en vinaigrette.

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s