Venusschelpen! Maagdelijk lekker!

IMG_4474Wat is het toch een voorrecht om vlak bij de zee te wonen! En dan ook nog eens aan de zuidkust van Portugal waar je de verse vis direct bij de visser kunt kopen! Je kunt je voorstellen dat wij bij onze gastheer Ebo genoten hebben van heerlijke visgerechten! Eén van de gerechten deel ik graag hier en dat zijn de venusschelpen. Wat waren ze overheerlijk. Mocht je aan venusschelpen kunnen komen, bereid ze dan zó:

VENUSSCHELPEN NAAR HET RECEPT VAN EBO

(voor 4 personen)

Ingrediënten

2 kg venusschelpen

1/2 l witte wijn

1/4 l visbouillon

1 bol gepelde tenen knoflook

1 dl olijfolie

100 g roomboter

enkele druppels piri piri

1 klein bosje grof gesneden koriander

Bereiding

Spoel de venusschelpen af onder stromend water.

Breng wijn, visbouillon, knoflook, olijfolie, boter en piri piri in een cataplana tegen de kook aan en laat 5 minuten trekken. Zet de warmtebron hoog en voeg de venusschelpen toe tot ze opengaan. Schep een paar maal om. Verwijder de schelpen die niet opengaan. Bestrooi met koriander.

Meer als stokbrood erbij om in de saus te soppen heb je niet nodig!

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s