Gevuld lamsfilet, ‘supersappig’ door de CedarWood ovenplank!

gevuld lamsfilet

 

Heerlijk sappig worden de gerechten bereid op de CedarWood ovenplank van “Koken op Hout”!

Het gebruik van deze ovenplank geeft een verfijnde smaak aan een gerecht. Of het nu vis, vegetarisch is of vlees zoals in dit geval!

Probeer het eens, de planken zijn te koop bij de meeste kookwinkels of kijk even op de website van Koken op Hout naar de verkoopadressen

LAMSFILET GEVULD MET GEITENKAAS EN GEDROOGDE TOMATEN

(voor 4 personen)

Ingrediënten

4 lamsfilets

olijfolie

peper en zout

circa 100 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Crottin

5 gedroogde gemarineerde tomaten in kleine blokjes gesneden

1 theel tijm

1 geperste teen knoflook

peper, zout

scheutje olijfolie

1 CedarWood ovenplank van tevoren 1 uur in water gelegd

Bereiding

Verhit olijfolie en schroei het vlees aan beide kanten dicht. Laat het vlees even rusten en maak overlangs een kerf in het vlees.

Verkruimel de kaas, vermeng met de tomaten, tijm, peper en zout. Voeg zoveel olijfolie toe tot een smeuig geheel is verkregen.

Vul de inkepingen royaal met het kaasmengsel. Sprenkel er olijfolie over. Leg de filets op de ovenplank en plaats in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende circa 15 minuten.

 

gevuld lamsfilet 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s