Lente ten top: asperges!

 

 

 

aspergemandWat zijn ze vroeg dit jaar!

De asperges zijn al volop verkrijgbaar en het is amper april! Dáár kunnen we, hopelijk, lang van genieten!

Een aantrekkelijke variatie op de bekende asperges met ham, ei en boter is het volgende recept.

Heerlijk om als voorgerecht of lunch te serveren

ASPERGES MET LAVENDELMAYONAISE

(voor 4 personen)

Ingrediënten

20 asperges AA

Voor de mayonaise

1 eierdooier

1/2 dl lavendeledik *

mespunt mosterd

circa 1 1/2 dl maiskiemolie

peper, zout

scheutje koksroom

1 eetl. fijn gesneden lavendelblaadjes

Bereiding

Schil de asperges, snijd aan de onderkant circa 1 á 2 cm af. Stoom ze gedurende circa 12 minuten op 100°. Laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.

Maak ondertussen de mayonaise door eierdooier met olie te kloppen. Zorg dat zowel ei als olie op dezelfde temperatuur zijn. Laat de olie in een dun straaltje bij de eierdooier vloeien terwijl u voortdurend klopt, bijv. met een handmixer. Voeg lavendeledik, peper, zout en lavendelblaadjes toe. Voeg zoveel room toe tot een mooie vloeiende saus ontstaat!

Dresseer de asperges op de borden. Schenk de lavendelmayonaise erbij.

Garneer met bloemetjes van lavendel.

Tip: dit gerecht valt prima te combineren met een mootje gegrilde zalm of een mooie ham!

* voor de verkoopadressen van  lavendeledik van Marga Vugs kijk op http://www.ediks.com!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s