Een hele bloemkool

bloemkoolHerkenbaar?

Koop je een bloemkool voor z’n tweetjes, heb je een halve ‘bloem’ over!

Eén hele eet ik nl. niet op! Daarom de ene dag klassiek en de volgende dag een heerlijke schotel van gemaakt.

Makkelijk van tevoren te bereiden en voor het serveren in de oven schuiven.

BLOEMKOOLSCHOTEL UIT DE OVEN

(voor 2 personen)

Ingrediënten

1/2 gekookte bloemkoolroosjes

1 eetl. olijfolie

1 fijn gesneden ui

1 gehakte teen knoflook

2 in schijfjes gesneden tomaten

10 in ringen gesneden zwarte olijven

1 theel oregano

Voor de saus:

1 eetl. boter

1 eetl. bloem

1 dl bouillon

1/2 dl koksroom

2 eetl. witte wijn.

Geraspte kaas voor de gratin

Bereiding:

Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui goudgeel. Voeg knoflook toe. Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met de tomaten en olijven. Schik er de bloemkool op en bestrooi met oregano.

Smelt voor de saus de boter, bindt met de bloem en bouillon. Voeg de room en de wijn toe. Schenk de saus over de bloemkool en strooi er geraspte kaas over. Plaats in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende 20 minuten.

Tip: 

Heb je paprika of andere groenten over, het smaakt heerlijk in deze ovenschotel!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s