Oranje schittert!

sinaasappelgratinOf je nu van schaatsen houdt of niet, Oranje is dé kleur op de geslepen ijzers!

Ik vind het geweldig om te zien en ben ongelofelijk trots op ons schaatsteam!

Ze zijn hier van harte welkom voor een heerlijk oranje-dessert::

GEGRATINEERDE SINAASAPPELS

(voor 4 personen)

Ingrediënten

4 grote sinaasappels

gestes van 1 sinaasappel

3 eetl. Grand Marnier

2 steranijs

Voor de saus

3 eierdooiers

1 dl. witte wijn

60 g suiker

marinadevocht van sinaasappels

1 dl slagroom

Bereiding

Snijd de schil van de sinaasappels. Snijd partjes uit de sinaasappels. Vang het sap uit de sinaasappels op. Verwarm het sap kort en laat hierin de steranijs 2 minuten trekken. Voeg Grand Marnier toe en laat de sinaasappelpartjes met de zestes hierin minimaal 1 uur marineren.

Klop voor de saus au bain marie de eierdooiers met wijn, suiker licht en schuimig. Voeg 3 eetl. marinadevocht toe. Laat enigszins afkoelen. Klop de slagroom stijf en spatel door de saus. Verdeel de saus over vuurvaste schaaltjes.

Verdeel er de sinaasappelpartjes over.

Bestrooi met basterdsuiker en gratineer de saus met een brander.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s