Hier is het óók Italiaanse week!

Ravioli in panAlleen een foto laten zien van: ‘wat eten we vanavond’ is vrágen om een reactie:

Mag ik het recept? Natuurlijk!

RAVIOLI GEVULD MET BOSPADDENSTOELEN EN EEN SAUS MET GORGONZOLA

(voor 4 personen)

Ingrediënten

Voor de ravioli:

200 g bloem, semolina

200 g bloem, grano tenero 00

4 eieren

3 cl olijfolie

1 flinke mespunt zout

circa 3 cl melk

Voor de vulling:

200 g verschillende paddenstoelen, bijv pieds de mouton, cantharellen, grotchampignons

1 eetl. olijfolie

1 eiwit

2 dl koksroom

1 eetl. groene kruiden bijv dragon, tijm, basilicum

1 teen knoflook, peper

Voor de saus:

100 g gorgonzola

2 dl groentebouillon

1 dl koksroom

1 theel venkelzaad

eventueel 1 eetl. Sambuca

Bereiding

Meng in een royale kom de meelsoorten. Maak een kuiltje in het midden. Vul met de eieren, zout, olijfolie en melk.  Kneed tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en laat minimaal 30 minuten in de koelkast rusten.

Maak ondertussen de paddenstoelen schoon. Fruit ze kort in olijfolie en laat goed uitlekken en afkoelen. Pureer de paddenstoelen in de Magimix. (Alle ingrediënten moeten voor een goed resultaat gekoeld zijn! )

Voeg eiwit en koksroom toe. Breng op smaak met kruiden en peper.

Bewaar de vulling in de koelkast tot gebruik.

Laat voor de saus de gorgonzola smelten in de bouillon. Maak een smeuige saus met de koksroom. Voeg venkelzaad en eventueel sambuca toe.

Rol voor de ravioli’s het pastadeeg dun uit. Bestrijk met water. Verdeel de vulling met regelmatige hoopjes over het deeg. Dek af met pastadeeg en steek er ravioli’s uit.

Kook de ravioli’s in kokend water met een scheutje olijfolie en zout gedurende 3 minuten.

Verwarm de saus. Schenk de saus over de ravioli’s en garneer eventueel met fijn gesneden basilicum.

ravioli 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s