Met héél veel verse munt!

wordpress zalm

Gemarineerde zalm met heel veel munt!

Eén van mijn lievelingsrecepten. Vooral als ik grotere gezelschappen te eten krijg of een diner ga verzorgen. Je kunt de zalm in tranches serveren of zoals op de foto, in blokjes snijden.

Een perfect gerecht voor de komende Feestdagen, je kunt het nl ruim van tevoren bereiden!

GEMARINEERDE ZALM MET VERSE MUNT

(voor meerdere personen afhankelijk van de grootte van de zalm)

Ingrediënten 

2 zijden krakend verse zalm

1 flinke bos muntblaadjes

200 g grof zeezout

130 g suiker

20 g grof gemalen peper

50 g gesuikerde citroenzestes

Voor de vinaigrette:

3 eetl. kruidenedik

2 eetl. witte wijn

1 theel mosterd

9 eetl. olijfolie

1 theel honing

1 fijn gesneden sjalot

Voor de garnering

2 eetl. fijn gesneden bieslook

1 in brunoise gesneden appel (Golden Delicieus)

mesclun, eetbare viooltjes

Bereiding

Pureer de munt grof in de keukenmachine. Voeg zeezout, suiker, peper en citroenzestes toe. Laat de machine nog 10 seconden draaien. Bestrijk de zalm met dit mengsel en leg de andere zij zalm er op. Dek af met plastic folie en leg er een plank op en een gewicht van 2-3 kg.

Leg een zij zalm met vel naar beneden in een royale schaal. Laat minimaal 48 uur marineren.

Spoel de marinade van de vis en dep droog.

Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette met behulp van een staafmixer.

Snijd voor het serveren de zalm in tranches of zoals op de foto in blokjes. Maak gebruik van een uitsteker om ze vorm te geven op het bord. Garneer met mesclun, viooltjes en de vinaigrette.

IMG_2313 IMG_2314

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s