Wat kun je toch véél met een appel!

Appeltjemet hazelnootMet een appels in huis kun je altijd goed voor de dag komen.

Ze lenen zich nu eenmaal uitstekend om bijvoorbeeld te vullen.

Met hartig lekkers of zoet!

Vandaag zoet:

APPELS UIT DE OVEN MET DADELS, HAZELNOOT EN SINAASAPPEL

(voor 6 personen)

Ingrediënten

15 dadels

1/2 dl droge sherry

5 eetl. hazelnoten

2 eetl. sinaasappelmarmelade

1/2 theel, geraspte sinaasappelschil

1/2 theel geraspte verse gember

6 appels bijv Elstar

1 dl witte wijn

1 dl room

suiker

blokjes koude boter.

Bereiding

Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Overgiet met sherry en laat een half uur marineren. Rooster de hazelnoten en hak ze grof. Meng met de dadels, sinaasappelmarmelade, sinaasappelschil en gember goed dooreen.

Snijd het kapje af van de appel en verwijder het klokhuis. Plaats de appels in een beboterde braadslee. Vul de appels met het dadelmengsel, verdeel de rest erover. leg de hoedjes weer op de appel. Verdeel enkele klontjes boter over de appels en plaats ze in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende circa 10 minuten. Schenk de wijn over de appels en plaats nogmaals 10 minuten in de oven. Schenk er vlak voor het serveren de room over en plaats nog 2 minuten in de oven. Plaats de appels in het midden van het bord. Vang het stoofvocht op in een pannetje en monteer met koude boter. Voeg eventueel een beetje suiker toe.

Schenk de saus om de appel.

IMG_3987

(ons appelboompje op stam)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Plaats een reactie