Prima weer voor lamsrack

IMG_9236

Kan het nog? Lamsrack serveren?

Hoewel ik lam bij de lente vind horen en het nu eind augustus is!

We hadden bijna geen lente en daarom haal ik de ‘lente-kook’ schade in’!

Deze lamsrack staat dit weekend op het menu.

(menu tip voor de gebruikers van een stoomoven)

LAMSRACKS UIT DE STOOMOVEN

(voor 4 personen)

Ingrediënten

2 lamsracks, elk ca 400 g

2 eetl. olijfolie

peper en zout

2 uien in ringen

takje tijm

blaadje laurier

enkele peperkorrels

2 dl lamsbouillon

1 dl witte wijn

eventueel bindmiddel

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de lamsracks rondom goudbruin. Bestrooi met peper en zout. Leg de racks in een stoompan. Fruit in de achtergebleven braadolie de uien lichtbruin. Voeg de kruiden, lamsbouillon en wijn toe. Breng het geheel aan de kook en kook in tot 1/3 van de oorspronkelijke hoeveelheid. Stoom de lamsracks gedurende 10 minuten op 95°C. Snijd koteletjes uit de racks, verdeel over verwarmde borden en schenk de saus ernaast.

Voor degenen die niet in het bezit zijn van een stoomoven: plaats de lamsrack in een tot 60°C voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s