Food Porn 2: salade d’homard

 Kreeft

Nóg zo iets lekkers waar ze me s’ nachts voor wakker mogen maken!

Kreeft!

Puur afrodisiaca en op welke manier ook geserveerd….heerlijk!

Blijft mijn favoriet:  kreeft met een goede dressing!

Verwen je gasten met het volgende recept:

KREEFT MET EEN DRESSING  PEDRO XIMENEZ

(voor 4 personen)

Ingrediënten

2 levende kreeften van circa 700 g elk

2 l court bouillon van vis

1/ dl Edik Pedro Ximenez

2 dl. olijfolie

1/2 dl visfond

1 krakend verse eierdooier

peper en zout

Frisée voor de garnering

Bereiding 

Breng de court bouillon aan de kook. Dompel de kreeften éérst met hun voelsprieten in de kokende bouillon. Draai de warmtebron iets lager en kook de kreeften in circa 7 minuten gaar. Haal ze uit de bouillon. Laat ze afkoelen. Verwijder de romp van de kreeft. Haal de ingewanden er uit en spoel schoon. Gebruik ik naderhand voor decoratie op het bord. Snijd de staarten doormidden en werk het vlees los. Leg terug in de staart. Haal het vlees uit de scharen met behulp van een kreeftentang.

( ik vind het prettig om de kreeft ‘schoon’ op mijn bord te krijgen en aan tafel niet hoef te vechten met gereedschap)

Klop voor de dressing alle ingrediënten met een staafmixer.

Leg op elk bord een paar pukjes frisée, verdeel de kreeft over de borden en decoreer met de koppen.

kreeft boek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s