Food Porn: Moelleux au chocolat

IMG_9271

Dáár kun je me midden in de nacht voor wakker maken!

Warm lopend chocoladetaartje! Dat is pas food porn !

De kunst is om de inhoud lopend te houden, heb je daar moeite mee dan hoop ik dat met dit recept en de tips je volgende chocoladetaartjes een succes worden!

MOELLEUX AU CHOCOLAT MET PEREN/ GROENE OLIJVENJAM

(voor circa 15 stuks)

Ingrediënten

5 eieren

5 eierdooiers

120 g suiker

250 g pure chocolade

110 g gezeefde bloem

250 g gesmolten boter

aluminiumvormpjes, bloem en boter

Voor de peren/olijvenjam

2 zachte peren

100 g groene olijven zonder pit

1 eetl. limoensap

2 eetl. honing

Bereiding

Klop voor de taartjes de eieren, eierdooiers met suiker au bain marie licht en schuimig. Doe de massa over in bijv. de Kitchenaid en draai de massa koud en tot bijna de dubbele hoeveelheid. Smelt de chocolade bijv. in de stoomoven of in de magnetron. Voeg de gezeefde bloem toe aan eieren en voeg de enigszins afgekoelde chocolade toe. Tot slot beetje bij beetje de boter toevoegen. Laat de machine voortdurend draaien op een middelmatige stand.

Beboter aluminiumvormpjes en bestuif ze met bloem. Vul voor 2/3 met het beslag.  Plaats de vormpjes in de koelkast tot gebruik. Minimaal 1 uur!

Plaats voor het serveren de taartjes in een tot 200° C voorverwarmde oven gedurende 8 minuten.

Afgedekt in de koelkast kun je de taartjes enkele dagen bewaren alvorens af te bakken! Haal ze 15 minuten voor het afbakken uit de koelkast, dat levert perfecte taartjes op!

Schil voor de peren/olijvenjam de peren en verwijder klokhuis. Pureer de peren met de olijven en limoensap in de Magimix tot een puree. Voeg de honing toe.

Haal de taartjes uit de vormpjes en verdeel met de perenjam op de borden. Bestuif met poedersuiker.

IMG_9892( en als het goed gegaan is, ziet er zó uit!)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s