De mosselen zijn dit jaar top!

 

mosselen 3

De mosselliefhebber kan zijn hart ophalen dit jaar!

De kwaliteit is super! Daarop 2 weken extra wachten was het méér dan waard!

Iedere mosselliefhebber heeft zo zijn eigen favoriete recept, Hier volgt mijn voorkeur!

RAGOUT VAN MOSSELEN MET SAFFRAAN

(voor 4 personen)

Ingrediënten

2 kg mosselen

1 stuk wit van prei in ringetjes gesneden

1 winterwortel in blokjes gesneden

2 fijn gesneden uien

takje tijm en peterselie

enkele peperkorrels

Voor de saus

enkele draadjes saffraan

1 dl witte wijn

2 eetl. boter

1 zeer fijn gesneden sjalotje

2 eetl. bloem

1/2 in piepkleine blokjes gesneden venkel

1 stengel in piepkleine blokjes gesneden bleekselderij

1 dl. visfond

scheutje koksroom

eventueel zeekraal

Bereiding van tevoren

Was de mosselen onder de koude kraan en borstel eventueel het zand er af. Gooi mosselen die zich niet sluiten als u er op tikt weg. Doe de mosselen met groenten en kruiden in een dichte stoompan en stoom ze 15 minuten op 85°C. Stort de mosselen uit de pan en gooi de nog gesloten mosselen weg. Haal de mosselen uit de schelp en houd ze apart.

Week de saffraan gedurende 15 minuten in de wijn. Smelt de boter en fruit het sjalotje glazig en roer er de bloem door. Voeg de wijn toe en blijf roeren tot deze door de roux is opgenomen. Voeg venkel, bleekselder en visfond toe. Roer tot een smeuige saus. Breng op smaak met room en eventueel peper en zout.

Bereiding voor het serveren

Verwarm de mosselen in de saus in de stoomoven gedurende 15 minuten op 85°C.

Leg in diepe borden eventueel een handje heel kort in olijfolie geroerbakte zeekraal. Verdeel de ragout er over.

Heerlijk met rijst of stokbrood.

Méér informatie over stomen vind u in dit boek:

stoomovenkookboek

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s