Koud het lekkerst!

IMG_3637

Héél veel fruit gekocht afgelopen weekend!

Lekker om zó te eten en super om te persen als het fruit rijp is!

Gember, mangistan en nectarines gaan in de sapcentrifuge!

De grapefruit in de citruspers!

Ik heb dan zo’n 1/2  l vitaminebom!

Dáár kun je natuurlijk niet vanaf blijven en drink de helft gauw op!

Van de andere helft maak ik een parfait:

PARFAIT EXOTIQUE

(voor 4 personen)

Ingrediënten:

3 eierdooiers

2 hele eieren

het merg van 1 vanillestokje

60 g suiker

1 dl melk

2 dl licht geslagen slagroom

het fruitsap

1 eetl. gehakte pistachenootjes

2 bolletjes gekonfijte en fijn gesneden gember

Bereiding:

Klop au bain marie de eierdooiers, eieren met vanille en suiker licht en schuimig. Bindt met de melk. Laat afkoelen en voeg de slagroom toe. Voeg fruitsap, pistachenootjes en gember toe. Draai de parfait in een ijsmachine.

Of plaats in het vriesvak van de koelkast. Dan wél regelmatig omscheppen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s