Gek op avocado!

Ben jij ook zo’n liefhebber van avocado?

Niet alleen heel lekker maar ook nog eens gezond!

Dit recept van de avocadobavarois heb ik al eens eerder geplaatst!

Nu nog eens in de herhaling voor mijn ‘Brabo’-kookclubje en degenen die het overheerlijke recept gemist hebben!

IMG_3594

 

 

 

 

 

 

BAVAROIS VAN AVOCADO MET GRIJZE GARNAALTJES

(voor 6 personen)

Ingrediënten

4 blaadjes gelatine

1 gepelde ui

1 1/2 dl kippenbouillon

1 eetl. droge sherry

2 eetl. citroensap

1 theel suiker

mespunt zout en cayennepeper

1 dl mayonaise

2 1/2 dl gepureerde avocado

2 dl licht geslagen room

300 g grijze garnalen

Voor de vinaigrette

1/2 dl kippenbouillon

1 dl mayonaise

1 theel chilisaus

1 eetl. in brunoise gesneden rode en groene paprika

1 hard gekookt ei, wit en dooier gescheiden

Diverse slasoorten.

Bereiding

Week de gelatine in koud water. Pers de ui uit, bijv in een knoflookpers. Verwarm de kippenbouillon.  Voeg sherry, citroensap, uiensap, suiker, zout en cayennepeper toe. Los de gelatine op in de bouillon. laat enigszins afkoelen en spatel er de mayonaise door, de avocadopuree en tot slot de geslagen room. Wrijf 6 ramequins in met olie en vul met de massa. Laat opstijven in de koelkast.

Klop voor de vinaigrette de bouillon met mayonaise los. Voeg overige ingrediënten toe.

Stort voor het serveren de bavarois in het midden van het bord. Garneer met de garnaaltjes en salade en schenk de vinaigrette er omheen.

Advertenties

2 thoughts on “Gek op avocado!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s