Vást de bekendste Marokkaanse tajine!

IMG_3150IMG_2991

In Marokko vind je op elke hoek van de straat restaurantjes waar je overheerlijke tajines kunt eten!

Eén van de bekendste is wel de tajine met kefta en tomaten. Daar we met ons reisgezelschap de betreffende kruiden en specerijen kochten, en niet te vergeten, de tajine op de markt, hier het recept! Speciaal voor Mieke en Jopie!

TAJINE MET KEFTA EN TOMATEN

(voor 4 personen)

Ingrediënten

Voor de kefta:

500 g lams of rundergehakt

1 theel. ras el hanout

1 theel. paprikapoeder

1 theel. gemalen komijn

klein bosje fijn gesneden peterselie en koriander

1 snufje harissa

mespunt zout

Voor de tajine:

1 eetl. boter

2 fijn gesneden uien

3 gehakte tenen knoflook

2 blikken gepelde tomaten

flinke mespunt kurkuma

1 eetl. suiker

mespunt harissa

4 eieren

Bereiding:

Meng alle ingrediënten voor de kefta en laat 30 minuten marineren.

Verhit de boter in de tajine en roerbak de uien gedurende 3 minuten, voeg knoflook en tomaten toe. Breng op smaak met de kruiden. Laat het geheel 30 minuten op een lage warmtebron sudderen.

Maak balletjes van het gehakt en leg ze in de tomaten saus. Plaats de deksel half op de schaal en laat 20 minuten sudderen. Mocht de saus te binden zijn, haal de balletjes dan uit de pan en bindt de saus door in te koken. Voeg op het laatste moment eieren toe en laat ze pocheren in de saus.

Serveer met Marokkaans brood

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s