Géén appeltje voor de dorst!

IMG_1916

Zo’n regenachtige zondag als vandaag is het helemaal niet erg om in de keuken een beetje te kokkerellen!

Met een buitentemperatuur van 11° en de kachel aan past een ovengerecht!

GEVULDE APPELS MET LAMSGEHAKT

(voor 4 peronen)

Ingrediënten

4 appels bijv Elstar

1 eetl. olijfolie

300 g lamsgehakt

1 fijn gesneden ui

1 gehakte teen knoflook

1 dl lamsfond/ 1/2 dl rode wijn

2 eetl. creme fraiche

1 eetl. kruiden zoals tijm, oregano, peterselie

boter

Bereiding

Snijd het kapje van de appels, hol ze uit. Verhit olijfolie en roerbak lamsgehakt ui en knoflook goudgeel. Blus met lamsfond en wijn. Laat het geheel stoven en ietwat inkoken gedurende 10 minuten. Voeg creme fraiche en kruiden toe. Vul de appels met het mengsel. Plaats het kapje weer op de appel, smeer de appel in met boter en plaats de appels in een tot 160°C voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s