Koken op de Cedarwood ovenplank!

ovenplank 1 ovenplank

Ja u leest het goed! Koken op een plank! Dat gaat heel goed met de Cedarwood ovenplank, en smaakt ongelofelijk lekker. Een moot zalm krijgt een heerlijk aroma en blijft botermals.

Niet alleen zalm is geschikt voor de plank, een entrecote, asperges, vijgen en stevige vis voelen zich prima thuis op dit aromatische hout.

Voor de zalm op de foto heb ik de plank 1 uur in koud water ondergedompeld.

De vis gemarineerd in 1 eetl. soyasaus, peper, zout en 1 eetl. basterdsuiker.

Ingesmeerd met olijfolie. Plaats de plank in een tot 180°C voorverwarmde oven gedurende  10 minuten. Nu wordt het hout licht geroosterd. Haal de plank uit de oven en wrijf licht in met olijfolie. Leg de zalm er op en rooster de zalm circa 20 minuten.

Wilt u méér weten over de ovenplank?

Kijk dan op http://www.ovenplank.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s