Fotogeniek niet! Lekker wél!

IMG_2505

Lamsstoofpotje op een foto is niet écht leuk! Maar zijn wel bijzonder lekker.

Ik had nogal wat vlees over van een lamsbout.

Wat doe je daarmee? Uiteraard, een heerlijk stoofpotje maken!

Hoe doe je dat?

Ik had genoeg vlees over voor 4 personen

Ingrediënten:

Circa 400 g lamsvlees van de bout in blokjes gesneden ( was al een beetje gegaard)

50 g boter

1 fijn gesneden ui

1 gehakte teen knoflook

2 eetl. bloem

2 dl lamsfond

1 dl rode wijn

naar eigen smaak in stukjes gesneden tomaten, zwarte olijven, artisjokkenkwarten, kruiden zoals bijv tijm, oregano, peterslie.

Bereiding:

Verhit de boter in een pan en fruit de ui goudgeel, voeg knoflook toe. maak met de bloem een roux en bindt met lamsfond en wijn. Voeg overige ingrediënten toe en laat circa 30 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer er flageolets bij waaraan een gehakte teen knoflook is toegevoegd, handvol fijn gesneden peterselie en een lepel room. Op smaak brengen met peper en zout.

Smullen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s